Snel resultaten boeken

-Goede stuur data

-Geen ongefundeerde keuzes

-Inzicht in business

-Meer automatisering

GA4 & Tag Manager

Meten is weten

Hoe gaan we te werk?

Online marketing begint bij het correct meten van jouw statistieken en conversies. Als je wilt sturen op doelen, dan moeten die goed meetbaar zijn.

Om goed te kunnen sturen op de door jou aangemaakte conversies op jouw website, moeten we Google vertellen wanneer een conversie plaatsvindt.

Als we dat weten en dit correct hebben ingesteld, kunnen we dat terugzien in de statistieken. Zo weten we ook beter welk type campagnes en advertenties goed werkt. Immers: Hoe beter de campagne, hoe hoger de conversie.

Ga je een stap verder dan kunnen we ook target ROAS gaan meten en daarop sturen. Oftewel de ‘Return on Ad Spend’.

Met welke techniek?

We plaatsen een zogenaamde verzamel tag, namelijk de Google Tag Manager tag. Hierin plaatsen wij alle conversies en tags.

De Google Tag Manager code wordt op jouw website geplaatst en in de Tag Manager zelf gaan wij de conversies correct instellen. Dit doen we op basis van bedankpagina’s of op basis van events. Deze doelen importeren we vervolgens weer in Google Analytics (Universal of GA4) en gebruiken we ook in jouw Google Ads of Social Media campagnes.

Wat leveren de campagnes op?

Leuk om veel verkeer binnen te halen, maar nog belangrijker is om te zien of jouw campagnes ook echt conversie opleveren.

Het inzicht hierin is essentieel om te kunnen beoordelen of campagnes succesvol zijn of niet.

Setup & Optimalisatie

Het is eenmalig wat werk om conversiemeting in te stellen, maar als het eenmaal staat dan hoef je er niet heel vaak meer naar te kijken.

Tenzij de website verandert, dan kan het zijn dat er aanpassingen nodig zijn in de tag manager om te zorgen dat de ingestelde tags op de juiste manier blijven werken.

Strakke prijzen

Wat dat moet kosten

Google Analytics Setup
Met Google Analytics (Universal of GA-4) meten we of jouw website bezoekers trekt, welke pagina’s populair zijn en hoe bezoekers over de site navigeren.
Tag Manager Setup
Vaak plaatsen we de tag manager code op jouw website, hierin plaatsen we dan de Analytics code en de verschillende conversiedoelen die we bepaald hebben.
Heb je interesse?
Kom snel met ons in contact
Praat met ons
uiterst krachtig

meer sterke kanten

Adverteren op Pinterest

Bekijken

Enorm bereik in de juiste doelgroep

Adverteren op LinkedIn

Bekijken

Enorm bereik in de juiste doelgroep