Online Marketing
SEA

Dat video (met levendige beelden en catchy tunes) vaak beter presteert dan stilstaande beelden is geen geheim.

Mircha Pellens
Mar 4, 2024

De engagementratio van video ligt stukken hoger dan bij foto's, jij als kijker kan sneller een emotionele band vormen met het bedrijf of merk. Dat is de magie van video: het verbinden met de doelgroep.

Maar waarom ligt er potentie in het maken van video voor jouw bedrijf/service of product? De kracht video ligt in het in een korte tijd jouw boodschap over te brengen aan de doelgroep. Je neemt de kijker mee in hoe een product of service werkt en je kunt achtergrondinformatie laten zien, ook kun je makkelijker inspelen op de pijnpunten van de doelgroep of een herkenbaar scenario schetsen waar de doelgroep zich mee kan vergelijken. Of je nu de pijn van je klanten wilt verzachten of een scenario wilt schetsen waarin ze zichzelf herkennen, video is jouw beste vriend.

Waar moet een goede video advertentie aan voldoen?

Het ABCD model

Attention, Branding, Connection, Direction, ofwel

Aandacht, Branding, Connectie, Directie - dat zijn de vier principes voor het creëren van effectieve TikTok, Facebook, Instagram of YouTube -videoadvertenties.

A.. staat voor attention of aandacht

Begin direct met een meeslepend verhaal. Bedenk een "hook" waar je de aandacht van de kijker mee trekt. Denk aan pijnpunten, scenario's met een vleugje humor of herkenbare momenten in de customer journey die jouw klanten doormaken.

B.. staat voor branding

Laat je branding vroeg, vaak en op een rijke manier terug komen in je video. Gebruik een breed scala aan brandingelementen om de kijkers te laten zien en te vertellen wie je bent. Het is belangrijk om je merk vroeg in de video te introduceren, consistent aanwezig te zijn, en je product op een geïntegreerde manier in het verhaal te verwerken.

C.. staat voor connection of verbinding

Stimuleer de mensen om aan een boodschap te denken of om een bepaald gevoel te voelen. Bouw verbindingen op door de ervaring die ze hebben met je product of dienst. Een bekend voorbeeld van het bouwen van verbinding is de "Share a Coke" reclame van Coca Cola. In deze video werden flesjes Coca-Cola vertoond met verschillende voornamen op het flesje, waardoor mensen gestimuleerd werden om een cola te delen met vrienden en familie. Deze persoonlijke aanpak zorgde voor een emotionele band met het merk Coca Cola.

D.. staat voor direction of richting

Als kers op de taart en goede afsluiter van jouw video wil je natuurlijk dat de kijker actie onderneemt. Eindig je video met een duidelijke "Call to action" en leid mensen naar de exacte actie die je van hen verlangt.

Hoe nu verder met Video?

Nadat je een knaller video in elkaar hebt gezet wil je natuurlijk dat jouw advertenties gaan draaien en resultaat boeken! Heb je hulp nodig bij het maken en het goed laten draaien van jouw advertenties op platformen zoals Facebook, Instagram, TikTok, YouTube en Pinterest , dan kun je bij ons terecht!

Heb je hulp nodig bij het maken van content voor jouw bedrijf, ook daar kunnen wij  voor je mee aan de slag met ons team aan top specialisten.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Sterke verhalen

Meer Wijsheden

Jeroen van Kesteren

Maakt een punt.

Server-Side Tracking: De Sleutel tot Slimmere Marketing en Groei.

Lynn Noppen

Kost social media je teveel tijd? Bespaar tijd met deze 3 concrete tips voor Canva!

Jeroen van Kesteren

Maakt een punt.

Google gaat conversies in GA4 schrappen, de naam wordt: Key Events.

Jeroen van Kesteren

Maakt een punt.

Server-Side Tracking: De Sleutel tot Slimmere Marketing en Groei.

Lynn Noppen

Kost social media je teveel tijd? Bespaar tijd met deze 3 concrete tips voor Canva!

Jeroen van Kesteren

Maakt een punt.

Google gaat conversies in GA4 schrappen, de naam wordt: Key Events.